Es presenta la 48a diada per l’alliberament sexual i de gènere

Barcelona, 20 de juny de 2024

Les portaveus de la Crida LGBTI, Cris Darriba i Arnau Adan, han presentat en roda de premsa les activitats de la 48a diada per l’alliberament sexual i de gènere.

La manifestació tindrà lloc el dissabte 29 de juny a les 18:00 a plaça Universitat. Es tracta de la 48a edició consecutiva d’una mobilització que es realitza de forma ininterrompuda des de 1977, sempre amb to reivindicatiu i crític i sense la participació d’empreses del capitalisme rosa. En acabar, hi haurà la tradicional festa popular.

El dia abans, el 28 de Juny, tindrà lloc l’acte polític a les 19:00 a plaça Universitat, amb la participació de CGT, la Comunitat Palestina de Catalunya i Futuro Vegetal.

El manifest recull reivindicacions com la fi del genocidi contra el poble palestí, mesures urgents per abordar la crisi ecosocial i polítiques contra l’LGBTI-fòbia. Entre d’altres, els convocants exigeixen l’aprovació immediata de la llei trans catalana i que no es tanquin els 13 centres d’ITS durant l’estiu.

A la conferència de premsa també s’han presentat les adhesions d’una cinquantena d’entitats, organitzacions i moviments socials.